7 Ιουλίου 2017

Τελετή Αποφοίτησης Γ΄ Γυμνασίου Καλάμου



Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Καλάμου, η Αποφοίτηση της Γ’ Γυμνασίου και η Τελετή λήξης μαθημάτων για το σχολικό έτος 2016-2017, στην κατάμεστη από μαθητές, γονείς και φίλους, αίθουσα Εκδηλώσεων Γυμνασίου/Λυκείου Καλάμου, Βραδιές, σαν την εκδήλωση αυτή, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας και προκαλούν σε όλους μας, μαθητές-γονείς-καθηγητές, μια γλυκόπικρη συναισθηματική φόρτιση. Γιατί όλα είναι διαφορετικά.
Τα μαθήματα τελείωσαν και μαζί τους και το φορτίο των εξετάσεων. Όλα όσα μας πίεζαν και μας στεναχώρησαν μέσα στην χρονιά, ανήκουν πλέον στο παρελθόν και τα πρόσωπα όλων μας ακτινοβολούν χαρά, ευτυχία ,προσμονή για το επόμενο βήμα αλλά φυσικά και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Εδόθησαν Έπαινοι & πλακέτες αποφοίτησης, λουλούδια και μία αναμνηστική φωτογραφία Τάξης, σε όλους τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου καθώς επίσης και αναμνηστικά δώρα στους καθηγητές. 



Στον σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καλάμου ,κα Εμμανουέλα Κωτσοπούλου-Γαρμπή, αφού ανεφέρθη στο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο του Συλλόγου, μέσα από εκδηλώσεις, όπως η ενεργή συμμετοχή, στην εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων, μαζί με τον Σύλλογο Ποντίων και τον Σύλλογο Παναγία η Γάλαξα, που έφερε Ιερά Κειμήλια από τον Πόντο, την Ιερά Εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Χαλιναρά και της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας και άλλες, μίλησε στα παιδιά με τα παρακάτω συγκινητικά λόγια. 


«Αγαπημένα μου παιδιά, απόφοιτοι πλέον του Γυμνασίου, Στον χώρο αυτό είχατε την ευκαιρία να πλουτίσετε τις γνώσεις σας, να αποκτήσετε σημαντικά εφόδια για να συνεχίσετε στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα. Να δημιουργήσετε φιλίες πολλές από τις οποίες θα κρατήσουν μια ζωή , αλλά και αυτές που σας έκαναν πιο δυνατούς, πιο προσεκτικούς, πιο επιλεκτικούς ώστε να χτίσετε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Αυτή η σχολική χρονιά είναι ένας σημαντικός σταθμός στην ζωή του κάθε μαθητή. Είναι η κατάληξη μιας τρίχρονης πορείας που ολοκληρώνει μια ενότητα, μια από τις πολλές ενότητες που αποτελούν το ταξίδι της μόρφωσης σας. Είναι όμως και η αρχή ενός νέου ταξιδιού για εσάς. Η Σχολική ανεμελιά όσο και αν σας ακολουθήσει και στο Λύκειο θα δώσει την θέση της σε προβληματισμούς για μελλοντικές επαγγελματικές διαδρομές. Φροντίστε να ανοίξετε τους ορίζοντές σας και να αναπτύξετε τις ικανότητες σας και τα ταλέντα σας. Να βασίζεστε όμως, πάντα στις δυνάμεις σας και στις γνώσεις που παίρνετε Η Επιτυχία είναι άμεσα συνυφασμένη με την προσπάθεια. Μόνο όποιος δεν προσπαθεί είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Να κρατήσετε στην καρδιάς σας μόνο κάθε καλό . Και να θυμάστε ότι από τα άσχημα γεγονότα της ζωής, αποκτάτε ακόμα περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες. Και να μη ξεχνάτε πως τους Δασκάλους σας, εσείς πάντα πρέπει να τους σέβεστε και να του τιμάτε. Στην πορεία όλοι καταλαβαίνουν τα λάθη τους.» 


Στην συνέχεια ευχαρίστησε όλα τα μελή του Δ.Σ για την άψογη συνεργασία τους μέχρι σήμερα και βεβαίως, όλους τους χορηγούς, που φρόντισαν την εκδήλωση, όπως, την Εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ που συνεπικουρεί πάντα το έργο του Συλλόγου, την Τράπεζα Τροφίμων Βασιλόπουλος, τα ζαχαροπλαστεία, Αθήναιον, Άγκυρα, Ιδιαίτερο, τους φούρνους Νικολάου Ωρωπός , Κάλαμος στους Αγίους Αποστόλους, τα κρεοπωλεία ΝΑΞΟΣ Αγίων Αποστόλων και Μιχάλη Κωτσόπουλου, Αργυρούπολη, τα γραφεία Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ιδιαίτερα τον Πανοσιολογιότατο π. Συμεών Βενετσίανο και την Τριανταφυλλιά, τους Πανοσιολογιότατο π. Αρσένιο Κωτσόπουλο και π. Κωνσταντίνο προϊστάμενο Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, τον πλοίαρχο κ. Μιχάλη Γαρμπή, τον κ. Στέλιο Σαμαρά, την κα Αμαλία Σαμαρά και την Γαρυφαλλιά Λεμπούση. Θερμές ευχαριστίες στην Κ.Ε.Δ.Ω ,στον Πρόεδρο της κ. Στέφανο Δάβρη καθώς και στην υπεύθυνη κα Σουλτάνα Μαμμή, που στηρίζουν τις εκδηλώσεις μας. Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες, στον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιώργο Μαντά, ο οποίος στέκει πάντα αρωγός δίπλα μας, όχι μόνο στα θέματα του Συλλόγου, αλλά πραγματοποίησε μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Επιτροπής, κάθε αίτημα, από την αρχή αυτής της σχολικής χρονιάς, του προηγούμενου Προέδρου του Δεκαπενταμελούς κου Άγγελου Γαρμπή, όπως, μπάλες, δενδροφύτευση, ανθοφύτευση, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αιρκοντίσιον , χρώματα βαψίματος για graffiti και άλλα. 


Η Θαυμάσια αυτή Βραδιά συνεχίστηκε με Διασκέδαση, μουσική και τραγούδι από την Υπέροχη Κατερίνα Αδάμ και την μπάντα της, την ανερχόμενη τραγουδίστρια Σοφία Κωτσοπούλου , τον εκπληκτικό ζογκλέρ Ντανζέλ και έκλεισε με μπουφέ γεμάτο γευστικότατα εδέσματα και αναψυκτικά Παρευρέθησαν, ο κ. Χρόνης Λεμονίδης Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων, με την σύζυγό του Ιωάννα, ο οποίος έφερε για ευλογία, την Ιερά Εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Χαλιναρά , μαζί με Ιερά κειμήλια από τον Πόντο, η κα Κική Μιχαλίτση μέλος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλάμου Αττικής, οι καθηγητές, κ. Βασ. Στεφανάκης, κα Ιωαννίδου, κα Κατσαρή , κα Λαμπίρη, κα Παπαδάκη , πολλοί γονείς και αγαπημένοι φίλοι. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Καλάμου και η Πρόεδρος του κα Εμμ. Κωτσοπούλου-Γαρμπή εύχονται από καρδιάς καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά, Υγεία Ευημερία σε αυτά, στις οικογένειες τους και σε όλους όσοι με τόση αγάπη ήταν κοντά τους. Καλό Καλοκαίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου