10 Ιουλίου 2017

Τελετή αποφοίτησης Γ΄ Λυκείου Καλάμου

 
Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε  από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Καλάμου, μέσα από ένα καλοκαιρινό, δροσερό, Beach Party, στο ΑLEKOS Roz Beach Café, η Αποφοίτηση της Γ’ Λυκείου για το σχολικό έτος 2016-2017 .

Βραδιές, σαν αυτή, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας  και προκαλούν σε όλους μας, μαθητές-γονείς-καθηγητές, μια έντονη συναισθηματική φόρτιση. Γιατί όλα είναι διαφορετικά. Τα μαθήματα τελείωσαν και μαζί τους και το φορτίο των εξετάσεων. Όλα όσα μας πίεζαν και μας στεναχώρησαν μέσα στην χρονιά, ανήκουν πλέον στο παρελθόν και τα πρόσωπα όλων μας ακτινοβολούν χαρά, ευτυχία ,προσμονή για το επόμενο βήμα αλλά φυσικά και για τις καλοκαιρινές διακοπές. 
Εδόθησαν  Έπαινοι & πλακέτες αποφοίτησης, λουλούδια καθώς επίσης και αναμνηστικά δώρα.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Καλάμου ,κα Εμμανουέλα Κωτσοπούλου-Γαρμπή, αφού ανεφέρθη στο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο του Συλλόγου, μέσα από εκδηλώσεις, μίλησε στα παιδιά με τα παρακάτω συγκινητικά λόγια.
«Αγαπημένα μου παιδιά,  απόφοιτοι πλέον του Λυκείου.
 Στην τρίχρονη διαδρομή σας στις τάξεις του Λυκείου και όχι μόνο, πλουτίσατε τις γνώσεις σας, αποκτώντας εφόδια για το μέλλον. Να δημιουργήσετε φιλίες πολλές από τις οποίες θα κρατήσουν μια ζωή , αλλά και αυτές που σας έκαναν πιο δυνατούς, πιο προσεκτικούς, πιο επιλεκτικούς ώστε να χτίσετε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.
Είστε λοιπόν έτοιμοι να ξεκινήσετε για το επόμενο, το πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό ταξίδι, αυτό που έχει ως προορισμό του την πραγμάτωση των ονείρων σας.
Κάθε ένας από σας θα χαράξει την δική του πορεία, θα ψάξει να βρει τον εαυτό του και τα θέλω του.  Φυλάξτε για πάντα στην καρδιά σας όλες τις καλές στιγμές. 
Κάντε όνειρα, βάλτε στόχους  και  παλέψτε γι’ αυτά με αρχές και ιδανικά.

Είναι η αρχή ενός νέου ταξιδιού για εσάς.  Η Σχολική ανεμελιά όσο και αν σας ακολουθήσει, θα δώσει την θέση της σε προβληματισμούς για μελλοντικές επαγγελματικές διαδρομές.
Φροντίστε να ανοίξετε τους ορίζοντές σας και να αναπτύξετε τις ικανότητες σας και τα ταλέντα σας. Να βασίζεστε όμως, πάντα στις δυνάμεις σας και στις γνώσεις που παίρνετε   Η Επιτυχία είναι άμεσα συνυφασμένη με την προσπάθεια. Μόνο όποιος δεν προσπαθεί  είναι καταδικασμένος να αποτύχει.
Να κρατήσετε στην καρδιάς σας μόνο κάθε καλό . Και να θυμάστε ότι από τα άσχημα γεγονότα της ζωής, αποκτάτε ακόμα περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες.
Και να μη ξεχνάτε πως τους Δασκάλους σας, εσείς πάντα πρέπει να τους σέβεστε και να του τιμάτε. Στην πορεία όλοι καταλαβαίνουν τα λάθη τους.
Πιστεύουμε σ’ εσάς. Μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας, να δώσετε σχήμα στη φαντασία σας, να διαμορφώσετε το μέλλον που ονειρεύεστε και που σας αξίζει.
Ευχόμαστε επίσης κουράγιο και υπομονή σε όλους τους γονείς, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους και ζουν επίσης πολύ έντονα τη συγκεκριμένη διαδικασία όπως επίσης και στους καθηγητές που στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τις προσπάθειες των μαθητών τους με την σκέψη πάντα κοντά τους.
Ο Θεός μαζί σας, Καλή Επιτυχία και Καλή δύναμη σε όλους σας » .

Στην συνέχεια ευχαρίστησε όλα τα μελή  του Δ.Σ για την άψογη συνεργασία τους μέχρι σήμερα και βεβαίως, όλους τους χορηγούς,  που φρόντισαν την εκδήλωση, όπως, την Εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ  που  συνεπικουρεί πάντα το έργο του Συλλόγου, την Τράπεζα Τροφίμων Βασιλόπουλος, τα γραφεία Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ιδιαίτερα τον Πανοσιολογιότατο π. Συμεών Βενετσίανο και την Τριανταφυλλιά, τους   Πανοσιολογιότατο π. Αρσένιο Κωτσόπουλο και π. Κωνσταντίνο προϊστάμενο Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, τον πλοίαρχο κ. Μιχάλη Γαρμπή, τον Μιχάλη Κωτσόπουλου, την Γαρυφαλλιά Λεμπούση και την κα Αμαλία Σαμαρά που είναι σιωπηλά αλλά πάντα ενεργά δίπλα μας.
Θερμές ευχαριστίες στην Κ.Ε.Δ.Ω ,στον Πρόεδρο της κ. Στέφανο Δάβρη καθώς και στην υπεύθυνη κα Σουλτάνα Μαμμή, που στηρίζουν τις εκδηλώσεις μας.  
Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες, στον ακούραστο και τόσο δυναμικό Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιώργο Μαντά, ο οποίος στέκει συνεχώς αρωγός δίπλα μας, όχι μόνο στα θέματα του Συλλόγου, αλλά πραγματοποίησε μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Επιτροπής, κάθε αίτημα του Δεκαπενταμελούς, από την αρχή αυτής της σχολικής χρονιάς όπως, μπάλες, δενδροφύτευση, ανθοφύτευση, ηλεκτρονικοί υπολογιστές,  αιρκοντίσιον, χρώματα βαψίματος για  graffiti και άλλα.
Η Θαυμάσια αυτή Βραδιά συνεχίστηκε  με πολύ μουσική , διάφορα διασκεδαστικά δρώμενα, πυροτεχνήματα , δροσερά αναψυκτικά και ένα γευστικότατο κέρασμα.

Παρευρέθησαν, ο Πρόεδρος της Δ/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιώργος Μαντάς, ο Λυκειάρχης του Λυκείου Καλάμου κ. Δαμουλής Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος των πολυτέκνων κ. Γιώργος Στεφανουδάκης  με την σύζυγο του, κα Κωνσταντίνα Στεφανουδάκη, η οποία βραβεύτηκε ως πολύτεκνη μητέρα,  πολλοί γονείς, αγαπημένοι φίλοι και όλοι οι απόφοιτοι της Γ’ τάξης του Λυκείου Καλάμου.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Καλάμου και η  Πρόεδρος  του κα Εμμ. Κωτσοπούλου - Γαρμπή εύχονται από καρδιάς, Καλή τύχη, καλή Σταδιοδρομία, Υγεία Ευημερία στα παιδιά και τις οικογένειες τους  και σε όλους όσοι με τόση αγάπη ήταν κοντά τους.  
Καλό Καλοκαίρι





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου