1 Σεπτεμβρίου 2017

Έλληνες αρχαιολόγοι κατά Κονιόρδου: Κάποιος να την σταματήσει…

«Persona non grata» χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων την υπουργό Πολιτισμού  θεωρώντας ότι η Λυδία Κονιόρδου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ευθύνης που της έχει ανατεθεί.

Με μια ανακοίνωση... φωτιά οι Έλληνες αρχαιολόγοι που φέρει τον τίτλο «κάποιος να την σταματήσει» υποστηρίζουν ότι η υπουργός Πολιτισμού  δεν επιθυμεί την εύρυθμη λειτουργία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ούτε την θεσμική θωράκισή της και ασκεί κριτική σχεδόν στο σύνολο των ενεργειών και των αποφάσεων της.
Οι αρχαιολόγοι επιρρίπτουν στην κ. Κονιόρδου τις ευθύνες για το μπλοκάρισμα του Τακτικού Προϋπολογισμού της αρχαιολογικής υπηρεσίας, για την αιφνίδια και χωρίς επαρκή αιτιολόγηση αντικατάσταση του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, για τα αδιαφανή όπως τα χαρακτηρίζουν κριτήρια επιλογής του νέου ΔΣ και τις αυθαίρετες όπως αναφέρουν διαδικασίες επιλογής και παύσης μελών.  Στο στόχαστρο τους  βάζουν ακόμα και τους χειρισμούς που έκανε για την επένδυση στο Ελληνικό ενώ την επικρίνουν και για την σιωπηρή συγκατάθεση της στην επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών σε βάρος της εποπτεύουσας υπηρεσίας των ανασκαφών στο Μετρό Θεσσαλονίκης και των συλλογικών οργάνων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων :
Πηγή/Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου :http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου