18 Οκτωβρίου 2017

Δωρεάν ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια με μια αίτηση

Δωρεάν ηλεκτροκίνητα αναπηρικά καρότσια θα παραχωρεί ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου σε δημότες του που έχουν κινητικά προβλήματα. Στόχος του νέου μέτρου του δήμου είναι η στήριξη των ατόμων με αναπηρία, την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη διασφάλιση της ευκολότερης μετακίνησής τους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Σε πρώτη φάση ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου σχεδιάζει να παραδώσει έως τον Δεκέμβριο του 2017 δώδεκα αναπηρικά αμαξίδια, ενώ τουλάχιστον είκοσι θα δίνονται τα επόμενα χρόνια. Ο δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υποστήριξε πως το ενδιαφέρον των δημοτών είναι μεγάλο.
«Ήδη έχουμε δεκαπέντε αιτήσεις από ενδιαφερόμενους δημότες. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στη χώρα η προσπάθεια αυτή. Θέλουμε δοκιμαστικά να παραδώσουμε δωρεάν έως το τέλος του 2017 δώδεκα αναπηρικά αμαξίδια και τουλάχιστον άλλα είκοσι θα δίνουμε κάθε χρονιά», είπε ο κ. Σούλας.
Η δωρεάν παραχώρηση των αναπηρικών αμαξιδίων θα γίνει με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου απευθύνει δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους δημότες που επιθυμούν να τους χορηγηθεί αναπηρικό αμαξίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου