11 Νοεμβρίου 2017

Δημήτρης Σωτήρχος: Δεν καθοδηγούμαι και είμαι εδώ,υπερασπίζοντας το συμφέρον των Δημοτών του Ωρωπού


Ο Πρώην Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σωτήρχος με τη γενναία απόφασή του να στηρίξει και να ψηφίσει την απόφαση για την αποδοχή των χρημάτων της αποκατάστασης των ζημιών της πυρκαγιάς του Καλάμου,μας απέστειλε την ακόλουθη επιστολή :
"Με αφορμή την απόφαση μου και να συμμετάσχω και να ψηφίσω θετικά κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία απείχαν τα μέλη της Αντιπολίτευσης, παρ ότι υπήρχε ένα πολύ σοβαρό θέμα προς ψήφιση, που αφορούσε την αποδοχή των χρημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά του Καλάμου, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά.Νοιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ, για όλα αυτά και να πω με σαφήνεια και θάρρος(όπως έκανα πάντα), την άποψη μου και τα όσα νοιώθω αυτή την στιγμή.


Δηλώνω αρχικά, πως δεν καθοδηγούμε παραταξιακά , ιδιαίτερα όταν πρόκειται να αποφασίσω για το καλό του τόπου μου και των πολιτών του. Θεώρησα υποχρέωσή μου απέναντι στους δημότες του Καλάμου να παραβρεθώ και να ψηφίσω θετικά , κάτι που θα το έκανε κάθε άνθρωπος που σκέπτεται λογικά και ώριμα, χωρίς να αφήνετε να παρασυρθεί, από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και παρασκηνιακές διαδικασίες.

Δεν μετανιώνω ούτε στιγμή γιαυτή την απόφασή μου και αν χρειαζόταν πάλι θα το επαναλάμβανα.

Εννοείτε πως δεν υπήρχε καμιά απολύτως προσυνεννόηση, ούτε φυσικά και καμιά τηλεφωνική ή άλλου είδους επικοινωνία με τον Δήμαρχο ή κάποιον άλλο, όπως ακόμα και τώρα αφήνουν να εννοηθεί τα γνωστά-άγνωστα παπαγαλάκια, που αρέσκονται να διχάζουν και να δηλητηριάζουν τον λαό του Δήμου μας.

Δηλώνω με απόλυτη επίγνωση της δυσκολίας και της ιδιαιτερότητας των στιγμών που ζούμε, πως είμαι εδώ, πέραν της Παραταξιακής μας διάλυσης, σαν άτομο, σαν άνθρωπος, σαν σκεπτόμενο ον, σαν πολίτης με ευαισθησίες και σαν ενεργός Δημοτικός Σύμβουλος, χωρίς παρωπίδες.

Το μόνο που με ενδιαφέρει , είναι να τιμήσω τον κάθε πολίτη που μου έκανε την τιμή να με ψηφίσει και να μου αναθέσει την εκπροσώπηση του , στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιλαμβανόμενος τον αγώνα που έκανα και δεχόμενος την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου.

Θα ήθελα ακόμα να πω, πως κανείς πια δεν γνωρίζει το μέλλον του συνδυασμού στον οποίο ανήκα.Τρία χρόνια τώρα, δεν υπάρχει κανένα κάλεσμα, ούτε καμιά συντονισμένη και μαζική δράση.

Εννοείτε πως σαν ενεργός πολίτης, θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τα κοινά, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών.Είναι νωρίς ακόμα για να αποφασίσω, με ποιον συνδυασμό θα μετέχω στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Κρίνω βεβαίως πως ο Δήμαρχος βρίσκεται στον σωστό δρόμο, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα και θάρρος τα καθημερινά προβλήματα και τις καθημερινές προκλήσεις.

Άλλωστε όποιος έχει περάσει πρόσφατα από τις θέσεις διοίκησης, γνωρίζει από πρώτο χέρι, την δυσκολία των καταστάσεων και τα προβλήματα που υπάρχουν , προκειμένου να κάνεις και τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα.

Ακόμα θέλω να δηλώσω πως πλησιάζει η στιγμή της επίλυσης του Αποχετευτικού για Καπανδρίτι , Πολυδένδρι και Αφίδνες.Ένα έργο που το σχεδιάσαμε , στην πρώτη μας θητεία, επί της προεδρίας της κυρίας Κελίδου και που με την ολοκλήρωσή του να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των κατοίκων των χωριών μας , αναβαθμίζοντας και δίνοντας ποιότητα στις συνθήκες ζωής τους.

 Κλείνοντας θα ήθελα να πω , πως στο Καπανδρίτι και στο Πολυδένδρι, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα , μιας και συνεργαζόμαστε άψογα, τόσο με τον Αντιδήμαρχο, όσο και με τους υπόλοιπους Δημοτικού Συμβούλους.

Ευχαριστώ πραγματικά για την φιλοξενία και θέλω να διαβεβαιώσω για μια ακόμα φορά, τους δημότες, πως μέχρι την τελευταία στιγμή θα υπηρετήσω το καθήκον και την αποστολή μου, με γνώμονα μόνο το συμφέρον του πολίτη και της κοινωνίας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Σωτήρχος Δημήτριος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου