14 Νοεμβρίου 2017

Δημοτική Βιβλιοθήκη στον ιστορικό χώρο των Παλαιών Φυλακών Δήμου Ωρωπού

 
Ν.Π.Δ.Δ :Στο δελτίο τύπου που δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, για τα πεπραγμένα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού-Περιβάλλοντος Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ωρωπού, ο Πρόεδρός του, κ. Μιχάλης Τόλιας, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου μας, στον Ιστορικό χώρο των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού.
Σήμερα είμαστε την ευχάριστη θέση, μετά την έγκριση και χρηματοδότηση της τεχνικής μελέτης, από την Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα.
Να δημιουργήσουμε για όλους τους Δημότες μας, μία μοναδική ‘παρακαταθήκη’ πολιτισμού, την Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Ωρωπού, ιδιαίτερα αφιερωμένη όμως, στο πιό ελπιδοφόρο κομμάτι του τόπου μας, στη νέα γενιά.
Μέσα στα αισιόδοξα σχέδια του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, είναι η στέγαση των γραφείων του, σε χώρο παρακείμενο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και η κατασκευή ενός μικρού Θεάτρου, στον προαύλιο χώρο.
Ευχαριστούμε θερμά την Περιφερειακή Σύμβουλο κα Ιωάννα Στεργίου, που μας εμπιστεύθηκε και στήριξε ουσιαστικά το όλο εγχείρημα μας.
«Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται», είχε πει ο Κικέρων. Γι' αυτό, θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε και τα δύο πολύ σύντομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου