Ένα από τα κοπιαστικά διακονήματα στο Άγιο Όρος είναι και του
μαγείρου. Από νωρίς ο μάγειρος θα πρέπει να ετοιμάσει το φαγητό, ώστε
όταν τελειώσει η ιερή ακολουθία να βρουν οι πατέρες έτοιμο το γεύμα.
Ανάλογο με τη μέρα είναι και το φαγητό.
Στο Άγιο Όρος οι νηστείες τηρούνται απαράβατα. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, όλο το χρόνο, το γεύμα είναι ένα και αλάδωτο εκτός εορτών. Το διακόνημα είναι κοπιαστικό αλλά και ευχάριστο. Χαίρεται ο διακονητής μοναχός να αναπαύει τους αδερφούς του όσο καλύτερα μπορεί, με το να τους προσφέρει ένα καλό έδεσμα, προσεκτικό και περιποιημένο.
Η μαγειρική είναι τέχνη, θέλει πείρα, έμπνευση, υπομονή, φιλότιμο και μεράκι. Αν γίνεται αγγαρεία, κουράζει πολύ και δεν έχει αίσιο αποτέλεσμα. Με αγάπη λοιπόν ο μοναχός φέρνει τα ξύλα στο τζάκι ή στο φούρνο και ετοιμάζει τα υλικά για τη μαγειρική του. Στις συνταγές του χρησιμοποιεί συχνά άφθονα βότανα, λαχανικά, μυρωδικά και όσπρια.
Πηγή/Διαβάστε τη συνέχεια : http://www.iellada.gr
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Στο Άγιο Όρος οι νηστείες τηρούνται απαράβατα. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, όλο το χρόνο, το γεύμα είναι ένα και αλάδωτο εκτός εορτών. Το διακόνημα είναι κοπιαστικό αλλά και ευχάριστο. Χαίρεται ο διακονητής μοναχός να αναπαύει τους αδερφούς του όσο καλύτερα μπορεί, με το να τους προσφέρει ένα καλό έδεσμα, προσεκτικό και περιποιημένο.
Η μαγειρική είναι τέχνη, θέλει πείρα, έμπνευση, υπομονή, φιλότιμο και μεράκι. Αν γίνεται αγγαρεία, κουράζει πολύ και δεν έχει αίσιο αποτέλεσμα. Με αγάπη λοιπόν ο μοναχός φέρνει τα ξύλα στο τζάκι ή στο φούρνο και ετοιμάζει τα υλικά για τη μαγειρική του. Στις συνταγές του χρησιμοποιεί συχνά άφθονα βότανα, λαχανικά, μυρωδικά και όσπρια.
Πηγή/Διαβάστε τη συνέχεια : http://www.iellada.gr
Δείτε και αυτά :
"Ανώνυμο – Γύρος Ψητά" |
"Κομμώσεις Νότα" |
"Καράτε Shotokan Καπανδρίτι" |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου