Εχει επικρατήσει λανθασμένα η αντίληψη ότι το μελομακάρονο υπερέχει
διατροφικά έναντι του κουραμπιέ γιατί το μελομακάρονο φτιάχνεται με
μέλι, καρύδια και ελαιόλαδο, ενώ ο κουραμπιές με βούτυρο και ζάχαρη,
αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δρ Ελένη Παπαγιαννίδου, κλινική
διαιτολόγος-διατροφολόγος.
Προσθέτει ότι «αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη γιατί πρώτον το μέλι το μόνο που προσφέρει είναι η αντιμικροβιακή του δράση εφόσον είναι ανεπεξέργαστο και τρώγεται ωμό και δεν υπερέχει έναντι της ζάχαρης ως γλυκαντικό ακόμα και αν είναι φυσικό».
Προσθέτει ότι «αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη γιατί πρώτον το μέλι το μόνο που προσφέρει είναι η αντιμικροβιακή του δράση εφόσον είναι ανεπεξέργαστο και τρώγεται ωμό και δεν υπερέχει έναντι της ζάχαρης ως γλυκαντικό ακόμα και αν είναι φυσικό».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου