18 Ιανουαρίου 2018

9 γρήγορες συνταγές, 5 εύκολες σαλάτες και μια τέλεια μακαρονάδα με τα σαρδελάκια του κουτιού

Όσο τρελαμένος υγιεινιστής κι αν είσαι κι όσο να εχθρεύεσαι την κονσέρβα, αποκλείεται από το ντουλάπι σου να μην έχει περάσει ένα κουτί σαρδελάκια.

Η κονσέρβα σαρδέλα για τον Έλληνα είναι κάτι παραπάνω από σνακ ή ένα πρόχειρο φαγητό της στιγμής. Είναι ο Ζήκος και όλοι οι Μπακαλόγατοι της παλιάς μπακαλοταβέρνας, είναι η παρέα του ούζου και του τσίπουρου, είναι ο φτωχικός μεζές που ανοίγει μόλις εμφανιστούν μουσαφιραίοι, είναι η νοστιμιά της καβάντζας όταν η κουζίνα δεν έχει μαγειρέψει στο σπίτι, είναι η θάλασσα όταν δεν είσαι κοντά της, του κουτιού και με τα Ω3 της, η μνήμη μιας παλιάς Ελλάδας του ταπεινού μεζέ, η Μεσόγειος που ξέρει ότι το μικρό ψάρι έχει τη νοστιμιά.
πηγή/διαβάστε περισσότερα: http://www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου