1 Φεβρουαρίου 2018

Τσίπουρο και ρακή. Ποια η διαφορά τους και ποια τα οφέλη για την υγεία; Με μέτρο, κάνουν καλό στην καρδιά και πολεμάνε τα μικρόβια

Το τσίπουρο για τη Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα, όπως και η τσικουδιά για την Κρήτη, είναι ποτά συνδεδεμένα με τη φιλοξενία του τόπου.
Πολλοί πιστεύουν ότι η τσικουδιά και το τσίπουρο είναι ακριβώς το ίδιο ποτό.
Η αλήθεια είναι ότι μοιάζουν πολύ, όμως ο τρόπος παρασκευής τους διαφέρει.
Η τσικουδιά ή ρακή, είναι το αποτέλεσμα μίας και μόνο απόσταξης. Το τσίπουρο χρειάζεται δύο αποστάξεις, στην δεύτερη προστίθεται γλυκάνισο ή άλλα αρωματικά υλικά.
Εκτός από το γλυκάνισο ή τα άλλα αρωματικά, η ρακή και το τσίπουρο δεν παρουσιάζουν καμία διαφορά.
πηγή/διαβάστε περισσότερα: http://www.valueforlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου