1 Φεβρουαρίου 2018

Βράβευση του Δημάρχου Ωρωποιύ κ. Θωμά Ρούσση από την Μ.Α.Κ.Ι.Π.


Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της έκοψε σε ειδική εκδήλωση, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυροσβεστών της Μ.Α.Κ.Ι.Π.
Κατά την  εκδήλωση τιμήθηκαν  για την συμβολή τους στην αντιπυρική θωράκιση της Πάρνηθας και την πολύτιμη προσφορά τους στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς που κατέκαψε τις Δ.Ε. Καλάμου και  Καπανδρίτιου, ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης και ο Αντιδήμαρχος Αφιδνών  κ. Γεώργιος Πούλος.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου, αφού βράβευσαν εθελοντές και ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στελέχη που έχουν συμβάλλει στην οργάνωση και στην εξασφάλιση υλικοτεχνικού εξοπλισμού στην ομάδα, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ομάδας, επαινώντας τους  για την εξαιρετική οργάνωσή της και τις εθελοντικές υπηρεσίες που προσφέρουν στο Δήμο Ωρωπού
 Αναφέρθηκε   στις πρόσφατες  τραγικές καταστάσεις που έζησε το καλοκαίρι η περιοχή με τις πυρκαγιές και επεσήμανε την αναγκαιότητα του εθελοντισμού, καθώς είναι η απαραίτητη  η συνεισφορά   των εθελοντών και όλων όσων νοιάζονται για το περιβάλλον, αρκεί να είναι οργανωμένοι, όπως η Μ.Α.Κ.Ι.Π. και η Εθελοντική Ομάδα Αφιδνών, υπό την αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού, που παρέχει πιστοποίηση, την κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση και τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Μόνο τότε θα είναι πραγματικά ασφαλείς και χρήσιμοι, κατάλληλα ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίσουν ανάλογες συνθήκες.
Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, χωρίς άλλα δυσάρεστα γεγονότα και ανάλογες καταστροφές για το περιβάλλον.  
 
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Βελτανιώτης, οι Τοπικοί Σύμβουλοί Αφιδνών κ. Γεώργιος Μπέλλος και Χρήστος  Βρεττός, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών κ. Μιχάλης Ανδριόπουλος, ο Διοικητής του Γραφείου Κινήσεως Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών κ. Πέτρος Μπούγιας, ο Διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Γεώργιος Πουρνάρας, η Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννα Τσούπρα, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας κ. Στράτος Δαβάκης, ο Τμηματάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιος Γιώτης, καθώς και πολλοί Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων της περιοχής.

Από το γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου