9 Φεβρουαρίου 2018

Εκτός φυλακών με διήμερη άδεια ξανά ο Κουφοντίνας

Την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού διαβαίνει σήμερα για δεύτερη φορά, με διήμερη άδεια, ο καταδικασθείς σε δεκαέξι φορές ισόβια για τη συμμετοχή του σε εγκληματικές ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.
Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, ο «Λουκάς» της 17Ν θα βγει σήμερα το πρωί στις 9 από τις φυλακές Κορυδαλλού και θα επιστέψει σε δύο ημέρες. Οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί περιλαμβάνουν διαμονή στο σπίτι του, στον Βαρνάβα, τη μη απομάκρυνσή του από τον δήμο και την εμφάνισή του δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ο Κουφοντίνας υπέβαλε αίτημα για δεύτερη άδεια στις 11 Ιανουαρίου και εγκρίθηκε ομοφώνως, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο συμβούλιο μετείχε έτερος εισαγγελέας από αυτόν που είχε εγκρίνει την πρώτη του άδεια.
Βάσει του σωφρονιστικού κώδικα, δικαιούται άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμεί πειθαρχική υπόθεση εις βάρος του ή δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό αδίκημα.
Το γεγονός έχει προκαλέσει, όπως και την πρώτη φορά που του χορηγήθηκε άδεια στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων αλλά και από τον πολιτικό κόσμο, ενώ το «παρών» δίνουν και οι υποστηρικτές του. «Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη Ν.Δ. και εμένα προσωπικά, είναι αδιανόητες.
… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου