11 Φεβρουαρίου 2018

Tα πιο περίεργα σημάδια ότι καταναλώνετε πολλή ζάχαρη

Όλοι αγαπάμε τη ζάχαρη. Όποιος το αρνείται λέει ψέματα. Αλλά επειδή η ζωή είναι άδικη η ζάχαρη έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Στην πραγματικότητα μόλις μάθετε πώς επιδρά η ζάχαρη στο σώμα, μετά θα είναι δύσκολο να την κοιτάτε με τον ίδιο τρόπο, παρά το γεγονός ότι είναι πεντανόστιμη. Πώς θα ξέρετε ότι το έχετε παρακάνει; Παρακάτω είναι μερικά σημάδια που στέλνει το σώμα σας για να περιορίσετε τα γλυκά.



Νιώθετε υποτονικοί όλη την ημέρα
Όταν τρώτε πολλή ζάχαρη αυξάνονται απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έτσι εκκρίνεται η γρήγορα η ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να κατεβαίνουν απότομα και να νιώθετε κουρασμένοι. Επίσης όταν τρώτε πολλά γλυκά σημαίνει ότι δεν επιλέγετε τροφέ πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, δυο σημαντικές θρεπτικές ουσίες που διατηρούν σταθερά τα επίπεδα ενέργειας.
Έχετε προβλήματα στα δόντια
Τα βακτήρια που βρίσκονται στη στοματική κοιλότητα τρέφονται με ζάχαρη και έτσι προκαλείται η τερηδόνα. Το σάλιο διατηρεί την υγιή ισορροπία των βακτηρίων, ωστόσο τα γλυκά μπορεί να επηρεάσουν το PH και να βοηθήσουν στον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.
Είστε κυκλοθυμικοί
Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αναβαίνουν απότομα αυτό μπορεί να προκαλέσει μεταβολές στη διάθεση σας και να σας κάνει κυκλοθυμικούς. Εάν λοιπόν διαπιστώστε ότι τη μια στιγμή είστε χαρούμενοι και ξαφνικά νευριάζετε, ίσως το σώμα σας στέλνει προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι δεν συμβαίνει σωστά.
… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: JENNY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου