25 Απριλίου 2018

Αποχέτευση Αφιδνών

Ολοκληρώθηκε η Προμελέτη του έργου αποχέτευσης των Αφιδνών. Η Προμελέτη καλύπτει όλη την έκταση του εν λόγω οικισμού, φθάνει μέχρι την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού και προβλέπει την παραλαβή των λυμάτων από την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Οι αγωγοί που θα κατασκευασθούν, θα συνδεθούν με τον αγωγό που θα μεταφέρει τα λύματα από τους οικισμούς Καπανδριτίου, Πολυδενδρίου και Μικροχωρίου, με καταληκτικό σημείο τα κατασκευασμένα έργα της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή του κόμβου Κρυονερίου.
Αποδέκτης είναι η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας, σύμφωνα με την πρόσφατη Απόφαση Περιβαλλοντικών Όρων 45903/8-11-2017.
Η Προμελέτη αυτή θα θεωρηθεί από την ΕΥΔΑΠ, λόγω αρμοδιότητας, και στη συνέχεια θα συνταχθεί το Οριστικό στάδιο με τα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου. Τις μέρες αυτές ολοκληρώνονται οι τοπογραφικές εργασίες του έργου.

Η μελέτη αυτή χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ωρωπού και στοχεύει στην ωρίμανση των έργων ώστε να ενταχθούν στα χρηματοδοτικά πακέτα του ΕΣΠΑ.
Με τη σύνταξη της μελέτης αποχέτευσης Αφιδνών κλείνει ο κύκλος των μελετών αποχέτευσης των οικισμών του Δήμου Ωρωπού που βρίσκονται στη λεκάνη απορροής της λίμνης του Μαραθώνα, την οποία διέπει ειδικό καθεστώς προστασίας.
Με την κατασκευή των έργων αυτών θα υπάρξει αναβάθμιση της περιοχής, καθώς θα εξοπλισθεί με σύγχρονα έργα αποχέτευσης, τα οποία θα προστατεύσουν το περιβάλλον και θα συνδράμουν στην αναβάθμιση των υπόγειων υδροφορέων που δέχονται σήμερα τα λύματα των βόθρων της περιοχής. Κλείνοντας, θα επικαλεστούμε τον επίλογο του Δελτίου τύπου της 19.01.2017, όταν και αρχικά είχαμε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα, σαν απάντηση σε αυτούς που προσπάθησαν να λοιδορήσουν τις συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής μας αρχής.
«Οι παλινωδίες του παρελθόντος, και η αναλγησία που διέκρινε τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, έχουν οριστικά τελειώσει. Ο Δήμος Ωρωπού είναι από τις ελάχιστες περιοχές στην Αττική που δεν έχει βιολογικούς καθαρισμούς.
Η πολιτική βούληση που έλλειπε από τις διοικήσεις του παρελθόντος, στοίχησαν ουσιαστικά στην ποιότητα της καθημερινής μας ζωής και στην ανάπτυξη του τόπου μας.
Οι αρχικές μας προτεραιότητες, φαίνεται σιγά-σιγά να υλοποιούνται, χάρις στην μεθοδική δουλειά των υπηρεσιών του Δήμου και τις στοχευμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και του Δήμαρχου κ. Θωμά Ρούσση.
Το όραμα μας για έναν σύγχρονο Δήμο, υποστηρικτικό και συμπαραστάτη στην καθημερινότητα των δημοτών του, δίχως να στερεί τα αυτονόητα στους πολίτες, θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα».

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου