5 Απριλίου 2018

Επίσκεψη Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ Κύριλλου στην Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας και στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.



 
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ.Κύριλλος επισκέφτηκε και λειτούργησε με την συνοδεία του σε Ναούς του Δήμου μας.
Συγκεκριμένα στις 17.00 μμ, τέλεσε το Μέγα Ευχέλαιο στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Χωριό Ωρωπός, όπου τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ωρωπού, κ. Ρόδης Λάμπρος.  

 «Το Ιερό Ευχέλαιο, είναι μία ακολουθία για τη ψυχή και το σώμα κάθε ανθρώπου που ασθενεί, με σκοπό του ιερού μυστηρίου την ίαση της σωματικής νόσου», είπε ο Μητροπολίτης χαρακτηριστικά κατά την τέλεση του μυστηρίου. Μετά το πέρας της λειτουργίας ο Σεβασμιότατος συνομίλησε με πιστούς της ενορίας για  θέματα που αφορούν την εκκλησία και το χωριό. 
 Στην συνέχεια ο Σεβασμιότατος βρέθηκε στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συκάμινο. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης και πλήθος πιστών.
Με πλήρη κατάνυξη τελέστη  η τελετή του Νιπτήρος, λειτουργία που είναι αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο, όπως είπε ο Μητροπολίτης στους πιστούς, που είχαν κατακλίσει τον Ιερό Ναό.
Στην θεία λειτουργία παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής της ΝΔ, κ.Μπούρας Αθανάσιος και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ.Τόλιας Μιχάλης.

Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου