Η πρώτη ονομασία ήταν «μπουγάτσα σαντέ», που σημαίνει «πασπαλισμένη με ζάχαρη».
Αργότερα τη ζητούσαν ως «πογάτσα» ή «μπουγκάτσα».
Αυτοί που έκαναν όμως. το διαχωρισμό ανάλογα με τη γέμιση, ήταν οι κάτοικοι της Πόλης.
Η βασική διαφορά της θρυλικής μπουγάτσας, με τις υπόλοιπες πίτες, είναι το φύλλο.
Δεν ανοίγεται με πλάστη και αλεύρι, αλλά με το χέρι.
Οι μάστορες του είδους ζυμώνουν με λάδι και φυτικό βούτυρο, μέχρι να γίνει μια εξαιρετικά λεπτή στρώση ζύμης, ή αλλιώς μία «ζύμη αέρος», όπως την αποκαλούν.
πηγή/διαβάστε περισσότερα: http://www.valueforlife.gr
Αργότερα τη ζητούσαν ως «πογάτσα» ή «μπουγκάτσα».
Αυτοί που έκαναν όμως. το διαχωρισμό ανάλογα με τη γέμιση, ήταν οι κάτοικοι της Πόλης.
Η βασική διαφορά της θρυλικής μπουγάτσας, με τις υπόλοιπες πίτες, είναι το φύλλο.
Δεν ανοίγεται με πλάστη και αλεύρι, αλλά με το χέρι.
Οι μάστορες του είδους ζυμώνουν με λάδι και φυτικό βούτυρο, μέχρι να γίνει μια εξαιρετικά λεπτή στρώση ζύμης, ή αλλιώς μία «ζύμη αέρος», όπως την αποκαλούν.
πηγή/διαβάστε περισσότερα: http://www.valueforlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου