12 Μαΐου 2018

Έτσι μαγείρευαν στην αρχαία Κρήτη

Στη νότια Κρήτη η ζέστη και η έντονη υγρασία στο τέλος του καλοκαιριού είναι ιδανικές συνθήκες για κολύμπι ή ηλιοθεραπεία στην παραλία, αλλά για κάποιον που μαγειρεύει υπαίθρια, κάτω απ' τον καυτό ήλιο, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι ανυπόφορη.

Από τις 7 το πρωί η Τζέρολιν έχει ξεκινήσει να ανάβει τη φωτιά, να ζεσταίνει τους τρίποδες (τα μινωικά αγγεία που χρησιμοποιούνταν για μαγείρεμα), τοποθετώντας αναμμένα κάρβουνα γύρω από τα «πόδια» τους, να κόβει τα υλικά (κρέας, κρεμμύδια, πράσα, αρωματικά φυτά) και να τα βάζει μέσα στα σκεύη σταδιακά, για να βράσουν. Να «σιγομαγειρευτούν» όπως λέει.
πηγή/διαβάστε περισσότερα: http://www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου