Για να συντηρηθούν τα τρόφιμα φρέσκα για ορισμένες μέρες και να επιβραδυνθεί η ανάπτυξη μικροοργανισμών, πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένοι κανόνες χρήσης του ψυγείου.
Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές είναι να βάλουν το ψυγείο στη κατάλληλη θερμοκρασία ανάλογα την εποχή.Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι το ψυγείο πρέπει να έχει θερμοκρασία 2-4 οC, ενώ η κατάψυξη το πολύ -18οC για να μην αναπτύσσονται βακτήρια στα τρόφιμα. Το χειμώνα η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει στους 5 οC.
Διαβαστε περισσοτερα:εδω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου