Αλεύρι από άγριο σιτάρι και κριθάρι, ανακατεμένο με ρίζες φυτών, προσθήκη νερού και ψήσιμο ήταν η «συνταγή» για το αρχαιότερο ψωμί του κόσμου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «PNAS».
Η συνταγή που χρονολογείται περίπου στα 14.000 χρόνια πριν, θα είχε ως αποτέλεσμα την παρασκευή ενός ψωμιού επίπεδου, δηλαδή χωρίς όγκου, που θα έμοιαζε λιγάκι σαν το σημερινό ψωμί που παρασκευάζουμε από δημητριακά. Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου εικάζουν ότι το ψωμί αυτό ίσως χρησιμοποιούνταν από τους προγόνους μας για να τυλίγουν το ψημένο κρέας, που γεγονός που το κάνει αυτομάτως και το παλαιότερο σάντουιτς της ανθρωπότητας....
Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/
Η συνταγή που χρονολογείται περίπου στα 14.000 χρόνια πριν, θα είχε ως αποτέλεσμα την παρασκευή ενός ψωμιού επίπεδου, δηλαδή χωρίς όγκου, που θα έμοιαζε λιγάκι σαν το σημερινό ψωμί που παρασκευάζουμε από δημητριακά. Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου εικάζουν ότι το ψωμί αυτό ίσως χρησιμοποιούνταν από τους προγόνους μας για να τυλίγουν το ψημένο κρέας, που γεγονός που το κάνει αυτομάτως και το παλαιότερο σάντουιτς της ανθρωπότητας....
Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου