30 Ιουλίου 2018

Σύσταση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου για παιδιά ΑΜΕΑ στο Δήμο Ωρωπού


 
 Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης, είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουν τους συνδημότες μας και τους γονείς των παιδιών με ειδικές δεξιότητες, πως η ίδρυση του  Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου για μαθητές  ΑΜΕΑ στον Ωρωπό, είναι γεγονός. Ήδη έχει εκδοθεί το υπ. Αριθμ. : 2956 ΦΕΚ/ 20.07.2018  για τη σύσταση της νέας αυτής σχολικής μονάδας της οποίας η λειτουργία θα ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2018-2019.
 H μεθοδική προετοιμασία της όλης προσπάθειας και οι συντονισμένες ενέργειες από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και των Συνεργατών του Δημάρχου, απέδωσαν καρπούς, και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τη νέα αυτή σχολική δομή, που θα δώσει τεράστια ανακούφιση στις οικογένειες των συνδημοτών μας.
Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από τη Δημοτική Αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της κατά το παρελθόν (Φθινόπωρο 2014), αλλά τότε δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα .
Η επιμονή  της Μαίρης Κασαμπαλάκου, συγγραφέα και μητέρας παιδιού με ειδικές δεξιότητες, για να ξανά γίνει η προσπάθεια για τη δημιουργία της ειδικής αυτής σχολικής δομής, αγκαλιάστηκε άμεσα από το Δήμαρχο Ωρωπού και τη Δημοτική του αρχή και ειδικά  από την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ωρωπού κα Ανδριάνα Αλεξανδράτου, φέρνοντας πλέον το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με τις ευλογίες μάλιστα και του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’.
Να υπενθυμίσουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού είχε λάβει  απόφαση για την ίδρυση Ειδικού Σχολείου Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2017 και  το σχετικό αίτημα κατατέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας προς έγκριση. Για τη στέγαση του, ο Δήμος παραχώρησε το πρώην κτίριο του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού.
Μετά τη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής του Δήμου Ωρωπού, αποφασίστηκε να ζητηθούν συγκεκριμένες ειδικότητες  που θα λειτουργήσουν στη σχολική δομή και που θα είναι αντίστοιχες με το ΕΠΑΛ.
Συγκεκριμένα προτείνονται:
Τομέας Μηχανολογίας:
Τεχνικός οχημάτων, Θερμικών και Υδραυλικών εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου-φυσικού αερίου.
Τομέας Πληροφορικής:
Τεχνικός υπολογιστών και δικτύων Η/Υ και εφαρμογών πληροφορικής
Τομέας Υγείας- Πρόνοιας-Ευεξίας
Κομμωτικής τέχνης και αισθητικής
Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος
Τεχνικός τεχνολογίας, τροφίμων και ποτών
Τομέας Οικονομίας και Διοίκησης
Υπαλλήλων τουριστικών επιχειρήσεων

Το Σάββατο 28 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης, έκανε αυτοψία στο χώρο του Παλιού Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού, όπου θα εγκατασταθεί το νέο σχολείο, προκειμένου να διευθετηθούν τα τελευταία ζητήματα επισκευών και μετατροπών που απαιτεί η νέα δομή. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, εκτός του Δημάρχου , παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας κ.Μαντάς Γιώργος, η Πρόεδρος της ΔΕΠ κα. Αλεξανδράτου Αντριάνα και η κα. Κασσαμπαλάκου Μαίρη.
Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες και έως το  επόμενο εικοσαήμερο  θα έχουν ολοκληρωθεί προκειμένου να εγκατασταθούν ο προϊστάμενος και το εκπαιδευτικό προσωπικό της νέας δομής.
Είναι προφανές πως ο Δήμαρχος  Ωρωπού και η Δημοτική του αρχή  πιστεύουν συνειδητά και συνδράμουν στη δικαιωματική προσέγγιση των παιδιών με ειδικά προβλήματα και αναπηρίες, και στο  δικαίωμά τους να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας στο μέλλον. Είναι  και θα συνεχίσουν να είναι αρωγοί σε κάθε βήμα κοινωνικής προόδου και αναγνώρισης των λογικών αιτημάτων αυτών των οικογενειών προκειμένου να εντάσσονται ομαλά στον κοινωνικό ιστό και στον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου