5 Αυγούστου 2018

Ο άνθρωπος που ήθελε να γράψει το όνομά του στην ιστορία με κάθε κόστος

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τυφλώνονται από την προοπτική της δόξας. Που θέλουν να την κατακτήσουν με κάθε τρόπο. Που δεν θα διστάσουν να κάνουν το οτιδήποτε για να τα καταφέρουν.
Από τη δόξα στο… αιώνιο ανάθεμα, ωστόσο, η απόσταση είναι μικρή. Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο, κάποιοι, σταματούν τις προσπάθειες τους. Υπάρχουν, ωστόσο, και εκείνοι που δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα. Αυτοί που θα φτάσουν το σχέδιό τους μέχρι τέλους. Που θέλουν να γραφτεί το όνομά τους στην ιστορία με οποιοδήποτε κόστος. Ακόμα κι αν το όνομά τους γίνει συνώνυμο της καταστροφής.

Ο πρώτος από αυτούς τους ανθρώπους ήταν ο Ηρόστρατος. Ένας νεαρός ο οποίος χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, ήθελε να μνημονεύεται το όνομά τους εις τους αιώνας των αιώνων. Και τα κατάφερε, δεδομένου πως γι’ αυτόν μιλάνε οι άνθρωποι ακόμα και στις ημέρες μας. Ελάχιστα τον ενδιέφερε αν μνημονεύεται για όλους τους λάθους λόγους. Μάλλον τον άφηνε παγερά αδιάφορο ότι προκειμένου να πετύχει αυτό που ήθελε παρέδωσε στην πυρά ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.
Πηγή/Διαβάστε περισσότερα :  https://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου