18 Αυγούστου 2018

Υποφέρουν στην καθημερινότητά τους οι Τούρκοι από τη νομισματική κρίση

Δύσκολη είναι η καθημερινότητα τωνΤούρκωνμε την κρίση που διέρχεται η τουρκική λίρα. Καθισμένη μπροστά στην ταμειακή μηχανή στον πάγκο της με τα λαχανικά, η Τζεμίλ Μπαϊκάλ παραπονιέται: «Κοιτάξτε, δεν πούλησα τίποτα!»
Στη σκεπαστή αγορά της Άγκυρας, η κρίση της τουρκικής λίρας έχει προκαλέσει ήδη θύματα μεταξύ των εμπόρων. «Δεν πουλάμε, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ερχόμαστε για να βγάλουμε το ψωμί μας», αναστενάζει η Μπαϊκάλ βλέποντας τα σακιά με τις πατάτες της να μένουν απούλητα.
Εδώ, για τους εμπόρους, αυτή η στενότητα εξηγείται εύκολα από τη διπλωματική κρίση ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον, με την κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.
Η ανακοίνωση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας -η οποία απάντησε με αντίποινα- προκάλεσε την κατάρρευση του τουρκικού νομίσματος, που είχε ήδη υποχωρήσει σημαντικά λόγω της δυσπιστίας των αγορών για τις οικονομικές πολιτικές της Άγκυρας.
Έτσι, η λίρα έχασε σχεδόν το 20% της αξίας της έναντι του δολαρίου μέσα σε έναν μήνα και σχεδόν το 40% από τις αρχές του έτους.
Πηγή/Διαβάστε περισσότερα:https://www.kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου