15 Μαρτίου 2019

Υπογραφή σύμβασης για το έργο που αφορά τη διαχείριση των αστικών λυμάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14.03.2019 : Υπογραφή σύμβασης για το έργο που αφορά τη διαχείριση των αστικών λυμάτων των Δημοτικών Ενοτήτων Αυλώνος, Μαρκοπούλου, Παραλίας Μαρκοπούλου, της Δημοτικής Ενότητας Νέων Παλατίων – Σκάλας Ωρωπού και Χαλκουτσίου, του Δήμου Ωρωπού.
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, έγινε το βασικότερο βήμα για την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού των Δημοτικών Ενοτήτων Αυλώνα, Μαρκοπούλου και Ωρωπίων, του Δήμου Ωρωπού.
Ένα έργο που οραματίστηκαν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές οι οποίες άσκησαν διοίκηση στον τόπο, αλλά για το οποίο, κανένας δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ουσιαστικά βήματα προόδου.
Η Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης και τα στελέχη του, κατάφεραν να εντάξουν τη μελέτη, στις 13 Ιουλίου του 2017, προϋπολογισμού 500.000€, στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί επιτυχώς, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσής της, πολύ σύντομα. Να υπενθυμίσουμε στους συνδημότες μας, πως η εν λόγω μελέτη είχε ενταχθεί στο ΥΠΕΡΡΑ από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αλλά λόγω καθυστερήσεων και αδράνειας, δεν προχώρησαν οι διαδικασίες και συνεπώς, το έργο απεντάχτηκε.
Υπογράφοντας τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης της κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού των Ωρωποχωρίων, του Μαρκοπούλου και του Αυλώνα, ξεκινάει ένα έργο πνοής που υπολογίστηκε να εξυπηρετεί πληθυσμούς, οι οποίοι σε βάθος εικοσαετίας υπολογίζονται σε 32.000 κατοίκων.
Ένα όνειρο πολλών συνδημοτών μας και χρόνια απαίτηση όλων των κατοίκων των περιοχών του Δήμου Ωρωπού, ξεκινά να υλοποιείται. Με προγραμματισμένες και ουσιαστικές ενέργειες, ο Δήμαρχος Ωρωπού και οι υπηρεσίες του, κατάφεραν να δώσουν λύσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού, τηρώντας στο έπακρο τις δεσμεύσεις τους προ πενταετίας.
Δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας επί δεκαετίες. Όλοι οι οικισμοί μας, σε όλες της Δημοτικές Ενότητες, θα έχουν πλέον πρόσβαση σε εξελιγμένες μορφές διαχείρισης των λυμάτων τους, ώστε να λειτουργούν σαν σύγχρονες πόλεις με ολοκληρωμένες υποδομές.
Εύκολες λύσεις στα μεγάλα προβλήματα δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν, θα τις είχαμε δει τόσα χρόνια που τις ακούγαμε. Τα προβλήματα λύνονται μόνο με προγραμματισμό, εντατική και σκληρή δουλειά, μέθοδο και υπομονή. Όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες και μόνο θεωρίες.
Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις, ολοκληρώνοντας το όραμα για το οποίο μας εμπιστεύτηκαν χιλιάδες συνδημοτών μας πριν πέντε χρόνια και μας τίμησαν με την επιλογή τους.
Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου