9 Μαρτίου 2019

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ "ΒΑΡΥΚΟ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Άλλη μια σημαντική σύμβαση υπογράφηκε από το Δήμαρχο Ωρωπού κ.Θωμά Ρούσση, που αφορά το έργο "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΒΑΡΥΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ"με τον ανάδοχο εργολάβο.
Πρόκειται για το έργο στην περιοχή, στην οποία αναπτύσσεται ο οικισμός του Βαρυκού που είναι σχεδόν επίπεδος, με πολύ μικρά απόλυτα υψόμετρα.
Το Βαρυκό διαθέτει σήμερα πλήρες δίκτυο ύδρευσης που κατασκευάσθηκε την δεκαετία του 1970. Το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου τοποθετήθηκε κάτω από την στάθμη της θάλασσας. Με την πάροδο του χρόνου, την επιχωμάτωση της περιοχής και την κατασκευή των δρόμων, οι αγωγοί της ύδρευσης βρέθηκαν σε βάθη από 1,50 έως 2,00m, κάτω από την τελική στάθμη των δρόμων. Από νωρίς, το δίκτυο ύδρευσης άρχισε να παρουσιάζει διαρροές.
Οι αγωγοί του δικτύου που είχαν μεταλλικά στοιχεία, διαβρώθηκαν . Στη συνέχεια, διαβρώθηκαν και άλλα ειδικά τεμάχια , με αποτέλεσμα οι ζημιές να είναι καθημερινές.
Όπως αναφέρθηκε, λόγω των εκτεταμένων διαβρώσεων των μεταλλικών τεμαχίων , το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης του Βαρυκού παρουσιάζει διαρροές που υπερβαίνουν τα 2.000 κ.μ. την ημέρα. Το νερό που χάνεται διαχέεται υπόγεια στο έδαφος και οι περισσότερες διαρροές δεν είναι δυνατόν να ανιχνευτούν.
Όσες από αυτές εντοπίζονται, επισκευάζονται με δυσκολία, λόγω του μεγάλου βάθους του δικτύου που φθάνει τα 2,00m.
Το νέο δίκτυο προτείνεται να κατασκευαστεί από σύγχρονους σωλήνες τελευταίας τεχνολογίας που έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή στην χημική διάβρωση από τους σωλήνες PVC. Επιπλέον, το βάθος τοποθέτησης των σωλήνων θα είναι αρκετά μικρότερο. Σχεδόν το σύνολο του νέου δικτύου, θα βρίσκεται πάνω από την στάθμη της θάλασσας.
Με το έργο αυτό, λύνονται διαπαντός τα προβλήματα ύδρευσης του εν λόγω οικισμού. Οι κάτοικοι και οι οικιστές που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα στην περιοχή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις μεγάλες καταναλώσεις, θα μπορούν πλέον να έχουν την επιθυμητή επάρκεια σε νερό για τις οικίες τους.
Ένα έργο που λοιδωρήθηκε έντονα και καταψηφίστηκε από μέρος της αντιπολίτευσης, προσφεύγοντας και καταγγέλλοντάς το μάλιστα στις Ανώτερες Ελεγκτικές Διοικητικές υπηρεσίες, φυσικά χωρίς αποτέλεσμα.
Ακόμα και η προσφυγή τους στον Εισαγγελέα, προκειμένου το έργο να κολλήσει και να καθυστερήσει λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών, δείχνει τον τρόπο που τα στελέχη της αντιπολίτευσης αντιλαμβάνονται τη Δημόσια Διοίκηση και τις καθημερινές ανάγκες των Δημοτών μας.
Εντός του επόμενου εικοσαημέρου, ο ανάδοχος ξεκινάει την κατασκευή του, και σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των αποχετευτικών των ομβρίων υδάτων και τη νέα οδοποιία που θα εφαρμοστεί μετά το πέρας των εργασιών, θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, λύνοντας οριστικά χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της περιοχής.
Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου