2 Μαΐου 2019

Αρχίζει η αντιπυρική περίοδος -Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές (barbeque) κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών, ούτε σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά. Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών – πυροτεχνημάτων, σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.
Αρχίζει σήμερα επίσημα η αντιπυρική περίοδος 2019 και με νωπή ακόμα την τραγωδία στο Μάτι, η Πυροσβεστική κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για εφέτος το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι στατιστικά η πλειονότητα των πυρκαγιών κάθε χρόνο οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια, ενώ υπενθυμίζει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά για την πρόληψη πυρκαγιών, καθώς και τις ενέργειες του κάθε πολιτη σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς. Στις ενέργειες αυτές είναι και η κλήση στον αριθμό 112, όταν βρισκόμαστε σε σημείο που δεν υπάρχει σήμα για τα κινητά τηλέφωνα.
«Η ελληνική φύση, ένα μωσαϊκό τοπίων με μοναδική βιοποικιλότητα και ευαίσθητα οικοσυστήματα αποτελεί πόλο έλξης για τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο… Κάθε χρόνο απειλείται από δασικές πυρκαγιές, οι οποίες ευνοούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν τους θερινούς μήνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Σώμα και τονίζει τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει ή έστω να περιοριστεί η καταστροφή που συντελείται κάθε χρόνο, αλλά και για να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές.
… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου