17 Αυγούστου 2017

Οι αιτίες πίσω από τον πύρινο εφιάλτη σε Ανατολική Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία

«Καθηλωμένα» Καναντέρ, ελλείψεις της πυροσβεστικής, ανύπαρκτη αντιπυρική προστασία.
Τα «καυτά μέτωπα» των προηγούμενων ημερών ήταν σε ύφεση χθες και ένας στεναγμός ανακούφισης έβγαινε από κυβερνητικούς και τοπικούς παράγοντες, αλλά και από τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος που έδωσαν την επίπονη μάχη της κατάσβεσης.
Οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής για ακόμα μία φορά επιτέλεσαν σε υψηλό επίπεδο το καθήκον τους, συνεπικουρούμενοι από πλήθος εθελοντών, υπαλλήλων ΟΤΑ κ.λπ. Σημαίνει αυτό όμως πως ο κρατικός μηχανισμός «λειτούργησε πάρα πολύ καλά», όπως αναφέρθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, πόσο μάλλον συνολικά η πολιτεία και η κοινωνία;
Απεναντίας, οι επαναλαμβανόμενες καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα αποτελούν έκφραση πολλαπλών στρεβλώσεων και ανεπαρκειών κράτους και κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Γιατί τίποτα δεν τελείωσε. Τα 18.500 καμένα στρέμματα στην Ανατολική Αττική, τα 23.500 στα Κύθηρα και τα πολλές χιλιάδες σε Ηλεία, Ζάκυνθο και αλλού είναι αρχή πλήθους προβλημάτων και πραγμάτων που πρέπει να γίνουν, από την αντιπλημμυρική προστασία και την αναδάσωση μέχρι τις αποζημιώσεις και την προστασία του δημόσιου δασικού χώρου από καταπατήσεις, αναφέρει δημοσίευμα της "Καθημερινής".
Πηγή/Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου : http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου