13 Αυγούστου 2017

Τεράστια φωτιά στον Κάλαμο: Εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις - Κάηκαν σπίτια

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε δασώδη πευκόφυτη περιοχή στον Κάλαμο (Αγίους Αποστόλους).
Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο καθώς το μανιτάρι καπνού είναι ορατό από το Νέο Φάληρο.
Οι πληροφορίες ότι εκκενώνονται δύο παιδικές κατασκηνώσεις στην περιοχή (Kinderland και Αναγέννηση) που πρώτο μετέδωσε το newpost.gr επιβεβαιώθηκαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ από την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, τα παιδιά είναι ασφαλή και βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη του Καλάμου, στους Αγίους Αποστόλους.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αυτή τη στιγμή καίγονται σπίτια. Ειδικότερα, σε δηλώσεις του, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού Παναγιώτης Πέππας σε δηλώσεις του τόνισε ότι υπήρξε κακός συντονισμός, ότι έχουν καεί ήδη σπίτια και ότι έγιναν ακόμα και επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για συνδρομή από εναέρια μέσα.

Σχέδιο εκκένωσης του Καλάμου

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ωρωπού δήλωσε πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να καεί ολόκληρος ο Κάλαμος ενώ υπογράμμισε πως επιχειρούν πολλές δυνάμεις στην περιοχή αλλά χωρίς την ανάλογη συνδρομή από εναέρια μέσα. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί η πυρκαγιά προς το Καπανδρίτι.



Πηγή/Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου :http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου