13 Αυγούστου 2017

Μαίνεται η πυρκαγιά στον Κάλαμο (φωτο)


Κλειστός ο δρόμος Καπανδριτίου - Καλάμου, για 14 καμμένα σπίτια κάνουν λόγο οι κάτοικοι στον Κάλαμο.Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, νωρίς το βράδυ τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο δύο από τα τέσσερα μέτωπα της φωτιάς, ενώ δόθηκε εντολή σε όσους έχουν μόνιμη κατοικία στην περιοχή να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 21:00 είχαν καεί 14 σπίτια.












Μεγάλο το μέτωπο πάνω από τους Αγίους Αποστόλους, υπάρχουν πολλές μικροεστίες,Προληπτικά εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις, η «Αναγέννηση» και η «Κίντερλαντ», και τα παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 εθελοντικά οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας. Μέχρι και τη δύση του ηλίου, στην κατάσβεση συμμετείχαν επίσης ένα καναντέρ και τρία ελικόπτερα.
To έργο της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω της «μικτής» κάλυψης, (δάσος και σπίτια), του πυκνού καπνού και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Κων/νος Γιόβας, ο οποίος συντόνιζε το έργο της κατάσβεσης.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται προληπτικά σε ιατρικές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου