4 Σεπτεμβρίου 2017

Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ

Με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης θα χορηγηθεί στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ στους φοιτητές. Η χορήγηση του επιδόματος θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, μεταξύ των στοιχείων των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοι φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη χορήγηση του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.
Στην απόφαση ορίζεται ότι η υποβολή ων αιτήσεων θα γίνεται τον Ιούνιο κάθε έτους, αλλά ειδικά για φέτος θα καθορισθεί η προθεσμία με νέα απόφαση.
Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει τα ακόλουθα:
1) Δικαιούχος του επιδόματος είναι όποιος από τους δύο γονείς θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής. Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής.
 Κατ' εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:
α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή
β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή
γ) είναι πάνω από είκοσι πέντε ετών, ή
δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος.
2) Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος έχουν ως εξής:

Πηγή/Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου : http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου