4 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι υπουργοί αλλάζουν περιφέρεια για να «σωθούν»

Ο Σταύρος Κοντονής δύσκολα θα επανεκλεγεί στη μονοεδρική της Ζακύνθου - ο Γιώργος Σταθάκης και  ο Παύλος Πολάκης μάλλον δεν θα «χωρέσουν» και οι δύο στα Χανιά, όπως και η Εφη Αχτσιόγλου με τη Θεοδώρα Τζάκρη στην Πέλλα. Τον «καμένο» Κατρούγκαλο δεν τον... σηκώνει η Μεσσηνία.

Εκλογικές περιφέρειες που να διασφαλίζουν την επανεκλογή τους στην πιθανή, αν όχι αναπόφευκτη πλέον, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη αναμέτρηση αναζητούν υπουργοί και κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Το φαινόμενο φυγής από «δύσκολες» περιοχές προς τις μεγάλες περιφέρειες αποκτά διαστάσεις και φέρνει σε δύσκολη θέση την ηγεσία, ενώ δοκιμάζει και τις ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σπουδή οφείλεται είτε στην προνοητικότητα των ενδιαφερομένων να προετοιμάσουν τους μηχανισμούς τους έγκαιρα, καθώς ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, είτε στην εκτίμηση ή στον φόβο που έχουν κάποιοι ότι οι κάλπες μπορεί τελικά να στηθούν πολύ νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν χάσει τις εκλογές, από τους 144 βουλευτές που έχει σήμερα θα εκλέξει ίσως και λιγότερους από τους μισούς, προκαλεί τεράστια αγωνία στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Πηγή/Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου : http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου