26 Σεπτεμβρίου 2017

Συγκροτήθηκε η Εθελοντική Ομάδα (Αντιμετώπισης πυρκαγιών & φυσικών καταστροφών) ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ

Με την παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούση συγκροτήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα στο Καπανδρίτι, χθες Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, η εθελοντική ομάδα (Αντιμετώπισης πυρκαγιών & φυσικών καταστροφών) Καπανδριτίου. Η ομάδα εθελοντών (που αποτελείται πλέον από πενήντα άτομα και διαρκώς θα αυξάνεται) δήλωσε έτοιμη να αναλάβει ρόλο στην επιτήρηση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στην περιοχή.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσης καλοσώρισε την πρωτοβουλία αυτή και υποσχέθηκε την πλήρη κάλυψη της ομάδας σε υλικά και μέσα.Σε πρώτη δε φάση στην ομάδα θα παραχωρηθούν ένα μεγάλο 5τονο όχημα και 2 μικρότερα οχήματα πυρόσβεσης καθώς και ατομικός εξοπλισμός προκειμένου αυτή να καταστεί αποτελεσματική και να εξελιχθεί κατάλληλα σε έναν ακόμη μοχλό βοήθειας για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και ειδικής βοήθειας προς τους πολίτες.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου κ.  Αθανάσιος Λέκκας ανέλυσε διεξοδικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ως προς την συγκρότηση της ομάδας, την υγειονομική εξέταση των εθελοντών από το ΚΥ Καπανδριτίου, την εγγραφή τους στο μητρώο εθελοντών του Δήμου και της ΓΓ πολιτικής προστασίας και ακολούθως την πλήρη και διαρκή εκπαίδευσή τους σε όλες τις καταστάσεις που θα επιχειρούν.
Ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου κ. Δημήτρης Βελτανιώτης ανέλυσε τους στόχους και το σκοπό της δημιουργίας της ομάδας αυτής, υποσχέθηκε τη διαρκή κάλυψή της καθώς και την εξεύρεση ενός χώρου για την παραμονή και συγκέντρωση της ομάδας που θα λειτουργεί και ως παρατηρητήριο της περιοχής γενικότερα.Επανέλαβε δε ότι όσοι εκ των δημοτών επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην ομάδα εθελοντών, είναι ευπρόσδεκτοι και στο κατάστημα της δημοτικής κοινότητας μπορούν να ενημερώνονται και να παραλαμβάνουν τις σχετικές αιτήσεις.
Από την πλευρά τους οι εθελοντές, που σε πρώτη φάση ξεπερνούν τους 50 (αριθμός που θα αυξηθεί περαιτέρω καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο) παρέλαβαν τις σχετικές αιτήσεις - δηλώσεις και ξεκινούν άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες για το σκοπό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου