21 Νοεμβρίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Εισοδίων Μαρκοπούλου-Χειροτονία Πρεσβυτέρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου, έλαβε χώρα η εορταστική πανήγυρις στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκόπουλο Ωρωπού στις 20 - 21/11/2017 . Μετα την χθεσινή τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού, σήμερα πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Κηφισίας ,Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. κ. Κυρίλλου ,παρουσία του Δήμαρχου του Δήμου Ωρωπού κ. κ. Ρούσση και των Αντιδημάρχων του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Βελτανιωτη, κ. Τόλια και την Γενική Γραμματέα του Δήμου κ. Δέδε.

 
Ο Σεβασμιότατος πραγματοποίησε και είς την Πρεσβύτερόν Χειροτονία τον πριν λίγων μηνών Νεοχειροτονειθεντα Ιεροδιάκονο π. Τιμόθεο Μαντά ,γόνο της Τοπικής Κοινωνίας του Καλάμου. Κατά την ώρα της χειροτονίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, εξ' ηρε το ήθος, τον σεβασμό και την ετοιμότητα του Νέου Κληρικού ώστε να αναλάβει τα Ιερατικά του καθήκοντα στο Άγιο θυσιαστήριο, συντόμως. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας, π. Νικάνωρ. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, προήγαγε τον Νεοχειροτονειθεντα π Τιμόθεο, στον βαθμό του Αρχιμανδρίτη λέγοντας του οτι :" Δεν σου παραδίδω το οφίκιο για να σε τιμήσω αλλά να το τιμήσεις εσύ κατά την πάροδο της Ιερατικής και Λειτουργικής παρουσίας σου στο Άγιο Θυσιαστήριο".

Τέλος ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης, αφού ευχαρίστησε και επιβράβευσε λεκτικώς την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Νυμφωδορα μοναχή και την συνοδεία αυτής, προσκάλεσε ολους τους πιστούς, να παρευρεθούν στις 30/11 στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Σκάλας Ωρωπού οπου ο Δήμος Ωρωπου με την Ιερά Μητρόπολη μας θα ανακηρύξουν τον τον Μακαριότατο Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο ως επίτιμος δημότη Ωρωπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου