5 Μαρτίου 2018

ΕΦΚΑ: Πώς θα δείτε την ασφαλιστική σας ικανότητα online (οδηγίες)

Βήμα- βήμα πώς μπορείτε ηλεκτρονικά μέσα από το efka.gov.gr να δείτε αν έχει ανανεωθεί η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Μέσα τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να δουν αν έχουν ασφαλιστική ικανότητα, καθώς επίσης και οι ανασφάλιστοι που έχουν ενταχθεί στις κατηγορίες που προβλέπει ο νόμος 4368/2016.
Παράλληλα όπως έγινε γνωστό χθες νομοθετική ρύθμιση για χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ με ενιαίες προϋποθέσεις ετοιμάζει το Υπ. Εργασίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Στο μεταξύ, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων, παρατείνεται καταρχάς η ασφαλιστική ικανότητα μέχρι 20/3/2018 σε όσους ήταν ασφαλιστικά ικανοί έως 28/2/2018, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο.
Για δε τη χορήγηση και ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας από τον ΕΦΚΑ στους ασφαλισμένους, τα μέλη οικογενείας τους, στους ανέργους, για την περίοδο από 1/3/2018 έως 28/2/2019, προβλέπονται τα ακόλουθα:
πηγή/διαβάστε περισσότερα: https://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου