25 Απριλίου 2018

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου σε Αυλώνα και Νέα Παλάτια


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος  στο Δήμο μας.
Το πρωί στον Αυλώνα, μετά την καθιερωμένη δοξολογία, τελέστη το παραδοσιακό δημοτικό γλέντι που διοργανώνεται από τον σύλλογο των Σαρακατσανέων Αυλώνα, το οποίο για άλλη μια φορά φιλοξενήθηκε στην πλατεία του χωριού, μπροστά από το Δημοτικό κατάστημα.
Ο κόσμος από νωρίς το μεσημέρι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, όπως κάθε χρονιά και διασκέδασαν υπό τους ήχους δημοτικών τραγουδιών από  ζωντανή ορχήστρα.
 Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης απουσίαζε καθότι είχε μεταβεί στο Άγιο Όρος για προσωπικό προσκύνημα, και τον Δήμο Ωρωπού εκπροσώπησαν,  ο Αντιδήμαρχος και οικοδεσπότης κ.Σιδέρης Χρήστος, κ.Σιδέρης Γιώργος, κ. Βελτανιώτης Δημήτρης και η Γενική Γραμματέας κ.Δέδε Μαρία. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα, κ.Λέκκας Γιώργος.
Το απόγευμα, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Νέα Παλάτια, μπροστά από τον ομώνυμο Ιερό Ναό, ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Όμιλος των Νέων Παλατίων, τέλεσε το έθιμο του χορού της δρακοκτονίας, όπως κάθε χρόνο. 
 Τα μέλη του συλλόγου χόρεψαν γύρω από την εικόνα του Άι- Γιώργη που χρονολογείται από τα χρόνια της αλησμόνητης πατρίδας των προγόνων, με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, και η χορωδία του συλλόγου τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια ειδικά για την ημέρα.
Μια παράδοση που τελείται ανελλιπώς, από τους πρώτους χρόνους που εγκαταστάθηκαν στον νέο οικισμό οι κάτοικοι.

Τη Δημοτική αρχή εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκικάκης Στέργιος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Βελτανιώτης Δημήτρης και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Τόλιας Μιχάλης.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέων Παλατίων κ. Καζαμίας Θεοφάνης, εκτός της υποδοχής, συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα, από το πρωί.
 Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και σε όλους τους δημότες μας.

Από το γραφείο Τύπου
 του Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου