24 Αυγούστου 2018

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΦΙΔΝΩΝ

 Με θρησκευτική ευλάβεια και πλήθος κόσμου ξεκίνησαν στις 22 Αυγούστου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα «Εννιάμερα της Θεοτόκου», στον Ιερό Ναό της Θεοτόκου, στην κεντρική πλατεία του χωριού και ολοκληρώθηκαν χτες.

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ.Αθηναγόρα και της συνοδείας του, και ακολούθησε Λιτάνευση και περιφορά της Ιερής Εικόνας στους Δρόμους της Δημοτικής Ενότητας Αφιδνών.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης τίμησε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ.Πούλο Γεώργιο και Βελτανιώτη Δημήτρη. Επίσης παρέστηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Καυκόπουλος Σπύρος και Σωτήρχου- Τοτόμη Δήμητρα, καθώς επίσης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Μπέλος Γιώργος, Βρεττός Χρήστος, Βλάχος Δημήτριος, Κουτσούκος Δημήτριος και Καρακίτσος Αλέξανδρος.
Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία των μελών της εθελοντικής ομάδας Πυρασφάλειας Αφιδνών, που μετέφεραν αποκλειστικά την εικόνα κατά την λιτάνευση. Μετά το πέρας της περιφοράς, η Ιερή εικόνα εγκαταστάθηκε στην πανέμορφη προσφάτως ανακαινισμένη Κεντρική Πλατεία του χωριού στην είσοδο της Εκκλησιάς, προκειμένου ο κόσμος να προσκυνήσει και να αποδώσει τιμές.
Μια καταπληκτική δουλειά, από την Δημοτική Αρχή, που σεβόμενη τις σύγχρονες οικιστικές ανάγκες των κατοίκων, και την αισθητική του συνόλου της περιοχής, παρέδωσε ένα έργο στους συνδημότες μας, δίνοντάς τους μεγάλη χαρά.


Με την ολοκλήρωσή του, θα αποτελεί στο εξής, ένα κόσμημα, που θα προσδώσει τεράστια υπεραξία στους κατοίκους, καθώς και στους επαγγελματίες της περιοχής.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους συνδημότες μας.
Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου