1 Δεκεμβρίου 2018

Η ΕΠΑ.Σ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ & ΤΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Το Ευρωπαικό Μουσείο Άρτου και το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό μουσείο στον Βαρνάβα Αττικής, επισκέφθηκε η επαγγελματική σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ Γαλατσίου και συγεκριμένα το τμήμα, Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής. Τους σπουδαστές της ΕΠΑ.Σ και τους καθηγητές συνοδούς τους υποδέχθηκαν οι ιδρυτές των μουσείων κκ Πέτρος Κατσίκης & Μηλέα Παππά με τους συνεργάτες τους, εθελοντές. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους των δύο μουσείων και στον βοτανικό κήπο αυτών, ενώ εκπαιδεύτηκαν στην τέχνη του «κεντημένου ψωμιού».
Στις συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων που ακολούθησαν αναδείχθηκε η αναγκαιότητα στήριξης του πρωτογενούς τομέα της χώρας από τους νέους σε συνάρτηση με το επιχειρήν όπως επίσης και ο σαφής προσανατολισμός των συγκεκριμένων σπουδών σε επίπεδο επαγγελματικό και εφαμορσμένο. Αποφασίστηκε η παραπέρα συνεργασία τους καθώς ήδη έχουν ήδη συνεργαστεί στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Διατροφής τον Μάιο του 2018 με απόλυτη επιτυχία.
Πριν αναχωρήσουν οι επισκέπτες της ΕΠΑ.Σ Γαλατσίου γεύτηκαν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα από το πλούσο διατροφικό μενού του Βαρνάβα. www.mouseio-psomiou.com, www.ilmb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου