Τα αυγά υπήρξαν τροφή “ταμπού” εδώ και δεκαετίες,
καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, αλλά οι πιο πρόσφατες
επιστημονικές έρευνες δείχνουν, ότι μπορεί να μην είναι τόσο ανθυγιεινά
όσο θεωρούνταν κάποτε.
Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε
στην επιστημονική επιθεώρηση Heart, ερευνητές από την Κίνα διαπίστωσαν,
ότι όσοι συμμετέχοντες έτρωγαν κατά μέσο όρο ένα αυγό την ημέρα είχαν
χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων και ακόμη χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου από όσους δεν κατανάλωναν αυγά καθημερινά διατροφή τους.Πηγή/Διαβάστε περισσότερα : http://www.iatropedia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου