2 Δεκεμβρίου 2018

Ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα στη Σκάλα Ωρωπού



Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος ο εορτασμός του Αγίου Αντρέα, Πολιούχου του Δήμου Ωρωπού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντρέα στην Σκάλα Ωρωπού. Πραγματοποιήθηκε όρθρος και στην συνέχεια Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξεχόντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρα και του κ.Κύριλλου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Ο κακός καιρός, δεν επέτρεψε τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας , και οι εορταστικές εκδηλώσεις περιορίστηκαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού.
Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Τανάγρας κ.Βασίλη Μπεργάλια. Παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Στέργιος Γκικάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βελτανιώτης Δημήτρης, Σιδέρης Γιώργος και Δάβρης Γιώργος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ.Στέφανος Δαβρης, ο Πρόεδρος του ΔΛΤΣΩ κ.Αντρέας Θεοδώρου, οι κυρίες Αναστασία Μαραβέλια-Σαρκίρη Πρόεδρος της ΕΤΑΔΩ και Δήμητρα Τοτόμη –Σαρκίρη Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ. Το παρών έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος και νέο μέλος της Ομάδας του Δημάρχου, Τσεκρεζής Χρήστος.


Παρόντες επίσης οι Πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων Σκαλας Ωρωπού, Νεων Παλατιων και Χαλκουτσίου, κ.Φαφούτης Ιωάννης, Καζαμίας Θεοφάνης και Λιθαδιώτης Γιώργος.
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής τίμησαν με αντιπροσωπείες τους τη γιορτή, καθώς και η μπάντα του Δήμου μας. Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό από νωρίς, αλλά οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, βάση του προγραμματισμού.
Ακολούθησε κέρασμα στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού, από την Πρόεδρο κ.Βλάχου Βασιλική και τα μέλη της.
Χρόνια πολλά σε όλους τους συνδημότες και πολίτες του Δήμου μας.
Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου