2 Δεκεμβρίου 2018

Ολοκλήρωση της μελέτης και κατασκευής των δρόμων περιμετρικά της Νέας Σχολικής Μονάδας στο πρώην Δήμο Ωρωπίων


Ολοκλήρωση των εργασιών της μελέτης που συντάχθηκε για να διαμορφωθεί η οδός Σταδίου και να ολοκληρωθεί, το τμήμα το οποίο βρίσκεται πίσω και πλευρικά της Νέας Σχολικής Μονάδας του πρώην Δήμου Ωρωπίων, καθώς και διευθέτηση της ορθής απορροής των όμβριων υδάτων.
Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος από τον ΟΣΚ, διαπιστώθηκε ότι αυτό λειτουργεί ως τοίχος και παρεμποδίζεται η απορροή των όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν έμπροσθεν των σχολείων, καθιστώντας δύσκολη έως αδύνατη την πρόσβαση οχημάτων και πεζών και ειδικά των μαθητών, κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

Το βασικότερο πρόβλημα αποκαταστάθηκε με την εφαρμογή της μελέτης, δίνοντας ασφαλή και οριστική λύση και τώρα ολοκληρώνεται με την κατασκευή των παράπλευρων οδών.
Προβλέπεται να γίνουν υψομετρικές επεμβάσεις στους δρόμους με εργασίες εκσκαφών, ανακατασκευή και διαμόρφωση, βάσει των νέων υψομετρικών δεδομένων του δρόμου, με επίστρωση γαιο-υφάσματος, αρχική στρώση με πέτρα και σκύρο και κατόπιν της προβλεπόμενης προεργασίας με 3Α και πίσσα.
Κάθετα του δρόμου, ανά 10 περίπου μέτρα θα υπάρχουν σωλήνες αποστράγγισης από την σχολική μονάδα προς την βαλτώδη έκταση με τελικό προορισμό την θάλασσα.

Έτσι ολοκληρώνεται η σημαντική αυτή παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα των λιμναζόντων υδάτων και τις απορροής τους. Μια μελέτη που δημιούργησαν και εφάρμοσαν εξολοκλήρου η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ωρωπού και τα στελέχη της, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό.
Με τις νέες κυκλοφοριακές συνθήκες που θα εφαρμοστούν μετά το τέλος των εργασιών, θα αποσυμφορηθεί ολοκληρωτικά ο φόρτος των αυτοκινήτων που σημειώνεται κατά τις πρωινές ώρες αιχμής, αλλά και κατά την λήξη των μαθημάτων.
Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου